صفحه اصلی وبلاگ تماس با ما درباره ما
املاک تعطیلات
۰۹۱۱۳۹۱۹۵۵۷
مراحل گرفتن پروانه ساخت ویلا در شمال 1402

مراحل گرفتن پروانه ساخت ویلا در شمال 1402

۲۶ شهریور ۱۴۰۲ اخبار و مقالات

برای آشنایی با مراحل گرفتن پروانه ساخت ویلا در شمال با املاک تعطیلات همراه شوید!

مالکان یا پیمانکاران یک پروژه ساختمانی برای شروع و ادامه کار خود در چارچوب معینی نیاز به مجوز قانونی دارند. این مجوز قانونی را پروانه ساخت یا مجوز ساخت و ساز مینامند. در پاسخ به این سؤال که پروانه ساختمانی چیست، باید گفت که صدور پروانه ساختمانی، مجوزی قانونی است که شهرداری برای هر منطقه مرتبط با ملک مورد نظر صادر میکند.

اخذ پروانه ساخت برای پروژههای ساختمانی الزامی است. در صورتی که مالکان یا پیمانکاران پروژه بدون کسب مجوز اقدام به ساخت و ساز ملک کرده باشند، کار آنها غیرقانونی بوده و امکان اخذ وام بانکی و بیمه ساختمان مورد نظر وجود دارد و کارگران بیمه و افراد شاغل در پروژه ساختمانی کار میکنند. بدون بیمه هزینه پروانه ساختمانی بر اساس عوامل مختلف مربوط به شرایط زمین و ملک مورد نظر توسط شهرداری تعیین میشود.

مراحل گرفتن پروانه ساخت ویلا در شمال

شهرداری هر منطقه برای تسهیل نظارت بر ساختمانهای در حال ساخت و کسب اطلاعات مربوط به صدور پروانه ساختمانی، مساحت زمین مورد نظر، موقعیت ساختمان و شناسایی نوع کاربری ساختمان مانند تجاری یا خصوصی، اطلاعات طبقات ساختمان، مهندس ارشد پروژه ساخت و ساز، محاسبات و امکانات قابل استفاده در ساختمان، نوع مالکیت ساختمان و شناسایی ملک، تمدید عوارض شهرداری و عوارض نوسازی، کروکی و چهاربعدی ملک مورد نظر، گواهی عدم تخلف و پایان کار مربوطه ساختمان، نداشتن تخلف ساختمان و پایان کار ساختمان دفترچههای عنوان شناسنامه صادر و در اختیار پیمانکار یا مالک پروژه ساختمانی قرار میدهد. به این ترتیب مالکان باید مراحل زیر را برای اخذ مجوزهای لازم برای شروع پروژههای ساختمانی دنبال کنند. مراحل اخذ مجوز ساخت به شرح زیر میباشد.

 

گرفتن پروانه ساخت ویلا در شمال

مرحله اول: ارائه پرونده به شهرداری یا مراکز خدمات الکترونیک

اولین قدم برای اخذ پروانه ساخت این است که مالک یا شخصی که وکالتنامه انجام امور حقوقی از طرف مالک پروژه دارد با شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیکی مسئول محل پروژه ساختمانی تماس بگیرد. جهت تشکیل پرونده و سند صدور پروانه ساختمانی مربوطه مدارک ذیل باید توسط مالک یا وکیل وی به شهرداری یا دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود.

مرحله دوم: صدور دستور بازدید ملک مورد نظر از طرف شهرداری

پس از اینکه مالک پروژه ساختمانی اطلاعات مربوطه را ارائه کرد و درخواست صدور پروانه ساختمانی را ارائه کرد، گام بعدی این است که مدیریت شهری مأمور شهرسازی را به ملک مورد نظر اعزام کند تا اطلاعات کاملی در مورد ابعاد ساختمان به دست آورد. ملک مورد نظر، عرض خیابان و سازه ساختمان مورد نظر و ساختمانهای مجاور آن، اخذ اطلاعات مربوطه از افسر شهرسازی، تعداد طبقات ساختمان جدید را مشخص میکند. ویژگیهای ساختمان و زمین مورد نظر از عوامل مهم در صدور پروانه ساختمانی توسط شهرداری است.

مرحله سوم: تحقیق و بررسی گزارش مسئول فنی و کاربری ملک مربوطه

امروزه مقررات ساختمانی در هر منطقه از شهرهای مختلف وضع میشود که اصطلاحاً به آن طرح تفصیلی میگویند. پس از تسلیم ادعای مالک به شهرداری و صدور دستور بازرسی از ملک مورد نظر توسط مامور شهرسازی، در مرحله بعدی رسیدگی به گزارش مسئول فنی و استفادهکننده از ملک میباشد. به این ترتیب کاربری ملک توسط کارشناس طرح تفصیلی در طرح تفصیلی شهر تعیین میشود.

چنانچه پس از بررسی کاربری زمین مشخص شود که زمین مورد نظر در طرح شهرداری گنجانده شده است، بررسیها و بررسیهای بیشتری برای تعیین اینکه آیا ساخت بنای مورد نظر بر پروژههای عمرانی منطقه تأثیر دارد یا خیر ضروری است. در صورتی که ساخت ساختمان بر پروژههای ساختمانی مرتبط اثر بگذارد و پس از تعیین تراکم ساختمان، اصلاحات مناسب انجام خواهد شد.

مرحله چهارم: دستور ایجاد نقشه توسط مالک پروژه ساخت و ساز

پس از طی مراحل فوق، مرحله بعدی دستور تهیه نقشه زمین مورد نظر توسط کارشناس شهرداری میباشد و مالک موظف است نقشه زمین مورد نظر را که برای ساخت و ساز یا در نظر گرفته شده است تهیه کند. پروژه عمرانی، برای تکمیل پرونده و موضوع پروانه ساختمان را به معمار تحویل دهید. اطلاعات ذکر شده در سفارش کارت شامل موارد زیر میباشد.

ابعاد ملک: منظور از ابعاد ملک ابعاد باقی مانده از ملک است که توسط شهرداری تغییر یافته است.

متراژ ملک مورد نظر پس از اصلاح: تعیین متراژ ملک مورد نظر پس از اصلاح توسط شهرداری.

نشان تعداد طبقات و مساحت اشغال شده در هر طبقه به طور کامل در ترتیب نقشه ذکر شده است. نشان دادن تعداد طبقات و مساحت اشغال شده در هر طبقه بستگی به اندازه سند و عرض گذر دارد.

پروانه ساخت ویلا در شمال

مرحله پنجم: طراحی نقشه معماری ملک مربوطه

در این مرحله ترتیب طراحی نقشه باید مطابق مقررات شهرداری باشد. این مرحله یکی از مهمترین مراحل صدور پروانه ساختمانی است، زیرا نقشه نهایی ملک برای تعیین تعداد پارکینگ ساختمان و همچنین متراژ مسکونی یا تجاری مشخص شده است. واحدها و کیفیت فضاهای طراحی شده پس از تدوین نقشه معماری لازم است با شهرداری یا ادارات شهرداری جهت اخذ تأییدیه نقشه تماس حاصل شود. در صورتی که پس از بررسی نقشه معماری طراحی شده مشخص شود که نیاز به اصلاح است، شرکت مهندسی باید نسبت به اصلاح نقشه اقدام کند. پس از اصلاح نقشه، برای تأیید نهایی به دفاتر مهندسی ارسال میشود.

گام ششم: تعیین پرداخت عوارض شهرداری

پس از اخذ تأییدیه نقشه معماری، مرحله بعدی تعیین عوارض نوسازی و عوارض شهرداری برای ملک مورد نظر میباشد که با در نظر گرفتن متراژ هر یک توسط دستگاه مسئول صدور پروانه ساختمانی محاسبه و تعیین میشود.

مرحله هفتم: تهیه اسناد پیشنویس توسط مالک

پس از تعیین هزینههای نوسازی و شهرداری و پرداخت آن به مقام مسئول، ایجاد پیشنویس بر عهده کارفرما میباشد. پس از تهیه، تکمیل و ارسال پیشنویس به دفاتر خدمات شهری، لازم است مالک فرم تعیین ناظر را تکمیل کند. پس از تکمیل و ارسال فرم تعیین ناظر، ناظر به مراکز خدمات شهری معرفی میشود. با تعیین ناظر پروژه ساختمانی، قراردادی معتبر بین مالک و ناظر منعقد میشود.

مرحله هشتم: چاپ پروانه ساختمانی

پس از تصویب نقشههای چهار رشته و فرآیندهای مربوط به دفتر خدمات شهرداری و همچنین طرح تفصیلی توسط رئیس سازمان صدور پروانه ساختمانی، معاونت شهرسازی و معماری و شهردار، این مجوزها به صورت سیستمی ثبت میشود. و پروانه ساختمانی مربوطه صادر میشود.

گرفتن پروانه ساخت ویلا

چرا دریافت پایان کار ویلا مهم است؟

 پایان ساخت ویلا را تأیید میکند.

 عدم تخلف ساختمان را ثابت میکند و از نظر فنی و سازهای مورد تأیید شهرداری میباشد.

 پس از دریافت پایان کار میتوانید برای شش دانگ و سند جدایی اقدام کنید.

 در هنگام فروش و یا پیش فروش ویلا، فروشنده باید متعهد به دریافت پایان کار باشد.

 در صورت بروز تخلف در ویلای ساخته شده، پرونده به کمیسیون ماده 100 شهرداری ارجاع و در صورت عدم اصلاح تخلف، تصمیم به تخریب ویلا و یا پرداخت جریمه سنگین میشود.

 اگر قصد خرید ویلا را دارید قبل از عقد قرارداد حتماً از اتمام ساختمان دیدن کنید.

در چه مواردی به پروانه ساخت نیاز داریم؟

لازم به ذکر است در تمامی موارد برای ساخت و ساز و اصلاح ساختمانها پروانه ساختمانی الزامی نیست و تنها در مواردی که منجر به پرداخت جریمه میشود باید پروانه ساختمانی اخذ شود. از جمله مواردی که اخذ پروانه نوسازی ساختمان ضروری است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

اگر میخواهید در خانه خود تغییراتی ایجاد کنید و آن را بازسازی کنید، باید علاوه بر هزینههای خرید مواد اولیه و همچنین دستمزد کارگران ماهر، هزینههای مجوزهای بازسازی ساختمان را نیز در نظر بگیرید تا برنامهریزی هدفمند را ممکن کنید.

 

پروانه ساخت

مدت اعتبار پروانه ساخت چقدر است؟

صدور پروانه ساختمانی تابع فرآیندی است که باید طی شود. اما این پروانه ساختمانی فقط برای مدت معینی معتبر بوده و قابل استفاده است. در واقع مدت اعتبار پروانه به شرایط هر شهر و روستا بستگی دارد و متفاوت است. با این حال، مجوزهای ساختمانی به طور متوسط ​​بین یک تا دو سال اعتبار دارند. در صورتی که مالک برای تکمیل ساختمان به زمان بیشتری نیاز داشته باشد، باید با پرداخت هزینه آن را تمدید کند.

برای چه زمینهای جواز ساخت صادر میشود؟

پروانه ساختمانی برای زمینهای صادر میشود که در محدوده طرح روستا وطرح هادی بوده و برای کاربری مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند.

اگر زمینی داخل بافت باشد و کاربری مسکونی نداشته باشد راه حل چیست؟

اگر زمینی در بافت و طرح روستایی باشد و برای مصارف مسکونی مثلاً (کاربری باغ) مورد استفاده قرار نگیرد، باید کاربری خود را به مسکونی تغییر دهد و پس از تغییر کاربری به مسکونی، امکان اخذ مجوز ساخت و با آن شروع به ساخت و ساز کرد.

برای ساختمانهایی که بدون پروانه ساختمانی و در بافت روستایی ساخته میشوند از طریق کمیسیون موضوع ماده 99 و اگر در بافت شهری باشند از کمیسیون 100 قانون شهرداری دریافت میکنند. شما رأی فسخ دریافت خواهید کرد.

پروانه ساخت ویلای شمال

صحبت آخر

در این مقاله با مراحل گرفتن پروانه ساخت ویلا در شمال آشنا شدید. تمامی ساختمانها برای دریافت امتیاز آب، برق و گاز نیاز به پروانه ساختمانی دارند. این تأییدیه باید قبل از شروع کار اخذ شود. ساختمانهایی که بدون مجوز ساخته میشوند غیرقانونی بوده و جریمه دارند. بنابراین بهتر است برای ساخت و سازهای خود پروانه ساختمانی بگیرید و پروژه را طبق استانداردها در بازه زمانی معین به اتمام برسانید تا منجر به لغو پروانه ساختمانی یا موارد مشابه نشود.

 

مطالب مرتبط مشاهده همه
سند بنیادی چیست؟آیا املاک بنیادی ارزش خرید راد دارد؟
سند بنیادی چیست؟آیا املاک بنیادی ارزش خرید راد دارد؟

یکی از کارهایی که افراد قبل از خرید ملک باید انجام دهند بررسی سند و صحت آن است. این سند یکی از مهمترین اسناد قانونی است که ثابت می کند شما دارای ملک خود هستید. اسنادی که توسط اداره ثبت اسناد و املاک، اسناد رسمی یا ...

۱۰ خرداد ۱۴۰۳
سند بنیادی چیست
خرید ویلا یا ساخت ویلا کدام یک ارزان تر است؟
خرید ویلا یا ساخت ویلا کدام یک ارزان تر است؟

گذراندن چند روز آرام به دور از زندگی روزمره در ویلایی در دل طبیعت گاهی تمام آرزوی یک کارمند است! به محض اینکه پس از روزها و هفته‌ها کار سخت، تعطیلات را در تقویم پیدا می‌کنیم، بسیاری از ما چمدان‌هایمان را م...

۰۸ بهمن ۱۴۰۱
خرید ویلا یا ساخت ویلا
با 10 تا از بکرترین جاهای دیدنی مازندران آشنا شوید
با 10 تا از بکرترین جاهای دیدنی مازندران آشنا شوید

این بار می‌خواهیم در مازندران گشتی بزنیم و از جا‌های دیدنی مازندران بگوییم و در مورد این موضوع مهم مازندران به کجا برویم؟ بیایید پاسخ دهیم؛ همه وقتی به مازندران سفر می‌کنند و دیدنی‌های آن را می‌بینن...

۲۷ شهریور ۱۴۰۲
جاهای دیدنی مازندران
در هر جا که هستید به آسانی با ما در ارتباط باشید.
۰۹۱۱۳۹۱۹۵۵۷
مشاوره تماس باما ۰۹۱۱۳۹۱۹۵۵۷
تمام حقوق برای املاک تعطیلات محفوظ میباشد